Građani odlučite se na dragovoljnu predaju oružja i pozovite policiju!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Bombe.jpg

Policijska uprava brodsko-posavska upozorava građane da budu oprezni ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva te ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već odmah obavijeste policiju

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 10. do 16. svibnja, evidentirana su dva slučaja dragovoljne predaje oružja, te dva pronalaska ubojitih sredstava.

Nakon što su se građani odlučili na dragovoljnu predaju oružja, pozvali su policiju na broj telefona 192. Odmah nakon poziva policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu, od prvog pozivatelja su na siguran način preuzeli pušku AK-47, 4 spremnika i 50 komada streljiva kalibra 7,62 x 39 mm, dok su od drugoga pozivatelja preuzeli pištolj.

Nadalje, jedan građanin je prilikom šetnje na području Slavonskog Broda uočio odbačenu vrećicu sa ubojitim sredstvima i pozvao policiju. Utvrđeno je da se u vrećici nalazilo: 84 komada streljiva kalibra 7,62 3 39 mm, 75 komada streljiva 7,62 x 54 mm, 1 pancirni metak 20 mm i 3 spremnika za „kalašnjikov“. Na području Općine Vrpolje prilikom izvođenja zemljanih radova pronađena su 2 projektila kalibra 105 milimetara koja su zaostala iz Domovinskog rata.

Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ pruža mogućnost dragovoljne predaje oružja bez sankcija

Policijska uprava brodsko-posavska opetovano poziva sve one koji u svojim domovima drže i čuvaju oružje ili eksplozivna sredstva da se odluče na dragovoljnu predaju i pozovu policiju. Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna i pruža mogućnost dragovoljne predaje oružja policiji bez sankcija.

Također, upozoravamo građane da budu oprezni ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva te ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već odmah obavijeste policiju. Na dogovorenu lokaciju će doći stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu i na siguran način preuzeti opasna sredstva.

Dostavljamo poveznice na prethodno objavljene vijesti:

Donijeli odluku o dragovoljnoj predaji oružja i pozvali policiju,

Uočio ubojita sredstva na njivi i odmah pozvao policiju,

Ne ostavljajte ubojita sredstva u prirodi.

Stranica