Ne ostavljajte ubojita sredstva u prirodi!

Slika /PU_BP/2023/Oružje2023/Oružje.jpg

Podsjećamo da je eksplozivna sredstva moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija'', a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju

Foto: Ilustracija

U Policijskoj postaji Okučani, jučer (19. travnja), oko 14 sati, zaprimljena je dojava da je u šumskom predjelu u Trnavi pronađeno oružje. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu, koji su utvrdili da se radi o ručnom raketnom bacaču (tzv. zolji) RBR M80 64 mm, a koji su uništili na siguran način.

Upozoravamo građane da prilikom pronalaska sumnjivih predmeta koji nalikuju na eksplozivna sredstva ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već o tome odmah obavijeste policiju te će stručne osobe protueksplozijske zaštite na siguran način ukloniti opasna sredstva i primjereno ih uništiti.

Pozivamo građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi ili na mjestima koja su dostupna ostalim građanima.

Podsjećamo da je eksplozivna sredstva moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija'', a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Stranica