Brodsko-posavski policajci uhitili krijumčara

Slika /PU_BP/Uhićenja2018/handcuffs-2102488_1280[1].jpg

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 23-godišnjak sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja primio strane državljane u vozilo te ih namjeravao prevesti do Zagreba, odnosno druge zemlje Europske unije

Foto: ilustracija

Policijski službenici policijske uprave brodsko-posavske, dana 3. ožujka, u večernjim satima, ponovno su spriječili krijumčarenje osoba. Prilikom nadzora osobnog automobila slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak (državljanin Republike Srbije) u unutrašnjosti automobila zatekli su više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 23-godišnjak sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja primio strane državljane u vozilo te ih namjeravao prevesti do Zagreba, odnosno druge zemlje Europske unije.

Policijski službenici su osumnjičenog zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i  boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili  potpisnici Šengenskog sporazuma, uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Policijski službenici spriječili krijumčarenje osoba,

Policijski službenici PU brodsko-posavske ponovno „stali na put“ krijumčarima,

Policija spriječila tri krijumčarenja stranih državljana,

Krijumčari pokušali neometano proći policijsku kontrolu, no nisu uspjeli,

Stranica