Policijski službenici spriječili krijumčarenje osoba

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Granična_policija.jpg

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici su na području općine Oriovac jučer, 23. veljače u prijepodnevnim satima, kontrolirali teretni automobil litvanskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnjak (državljanin Litve) te su u unutrašnjosti vozila uočili više stranih državljana.
 
Policijski službenici su, kriminalističkim istraživanjem, u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela doveli i 35-godišnjeg državljanina Litve, koji je upravljao osobnim automobilom litvanskih nacionalnih registracijskih oznaka.
 
Daljnjim istraživanjem potvrđena je sumnja da su osumnjičeni muškarci namjeravali strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, prevesti do dogovorenog odredišta za novčanu naknadu, sukladno prethodnom dogovoru sa zasad nepoznatim osobama.
 
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.
 
Policijski službenici su 33-godišnjaka i 35-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.
 
 

Stranica