Policija spriječila tri krijumčarenja stranih državljana

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/apolicajac i vozilo2.jpg

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su jučer, 21. veljače u poslijepodnevnim satima, na području Donjeg Varoša kontrolirali tri osobna vozila hrvatskih nacionalnih registracijskih oznaka, dok su u blizini vozila zatečeni strani državljani. U dva vozila su bili vozači u dobi od 19 godina (državljanin R. Hrvatske) i 30-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, dok je vozač trećeg vozila isto napustio te je nedostupan policiji.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, dok se za 19-godišnjaka, 30-godišnjaka i za sada nepoznatu osobu sumnja da su iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, u automobil  primili strane državljane u namjeri da ih prevezu u unutrašnjost Republike Hrvatske.
 
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.
 
Policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
 

Stranica