Dvije dragovoljne predaje oružja

Slika /PU_BP/Oružje2019/IMG_8148.jpg

U sklopu Kampanje „Manje oružja - manje tragedija“ građani mogu i dalje u neograničenom vremenu dragovoljno predati oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo bez straha od sankcija

Foto: Ilustracija

Dvoje građana s područja Policijske uprave brodsko-posavske su se odlučili na dragovoljnu predaju eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva.

U prvom slučaju građanin s područja općine Donji Andrijevci je dragovoljno predao ručni raketni bacač RPG 22. Dok su policijski službenici u drugom slučaj u Slavonskom Brodu, od građana preuzeli 55 komada ne rasprskavajućeg streljiva 14,5 mm.

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su dolaskom na adrese pozivatelja na siguran način preuzeli minsko eksplozivna sredstva.

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te u sklopu kampanje „Manje oružja - manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, građanin koji želi ostati anoniman, neće snositi sankcije.      
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

 

Stranica