Pozivamo građane na dragovoljnu predaju oružja!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Bombe2.jpg

Kampanja "Manje oružja - manje tragedija" i dalje traje te nema sankcija za osobe koje se odluče sami na dragovoljnu predaju i tako osiguraju sretniju budućnost bez oružja u svom domu i okružju u kojem žive

Foto: ilustracija

Jučer su dvije osobe sa područja Slavonskog Broda i Nove Gradiške pronašli ubojita sredstva. Jedna osoba je oko 11 sati, prilikom šetnje uz obalu rijeke Save u Slavonskom Brodu pronašla ručnu bombu M-75 i 10 komada streljiva, dok je druga osoba u Novoj Gradiški prilikom izvođenja građevinskih radova također pronašla ručnu bombu M-75.

Policijska uprava brodsko-posavska upozorava građane da oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo ne odbacuju po javnim i privatnim površinama (njivama, šumama, kanalima i slično), jer ono predstavlja opasnost.
Također upozorava građane da ukoliko pronađu ubojita sredstva ista ne diraju već odmah pozovu policijske službenike koji će prilikom preuzimanja oružja kao stručne osobe voditi računa o sigurnosnom aspektu.

Nadalje, Kampanja "Manje oružja - manje tragedija" i dalje traje te nema sankcija za osobe koje se odluče sami na dragovoljnu predaju i tako osiguraju sretniju budućnost bez oružja u svom domu i okružju u kojem žive.

Pozivamo građane da se pridruže navedenoj kampanji i nakon odluke pozovu policiju na broj 192!

Pogledajte vijest: Građani dragovoljno predali veću količinu oružja.

Stranica