Brodsko-posavski policajci ponovno u akciji sprječavanja krijumčarenja

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Granična_policija.jpg

Aktivnostima brodsko-posavskih policijskih službenika ponovno su spriječeni slučajevi krijumčarenja osoba. Protiv 24-godišnjaka i 40-godišnjaka podnesene su kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, 9. listopada, oko 22 sata, prilikom nadzora prometa na području Općine Nova Kapela, kontrolirali su osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine). U unutrašnjosti automobila je zatečeno i pet stranaca, koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Kriminalističkim istraživanjem nad 24-godišnjakom je utvrđeno da je isti sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama preuzeo navedene osobe u automobil te ih iz koristoljublja namjeravao prevesti u unutrašnjost Republike Hrvatske. Također je od 24-godišnjaka privremeno oduzet osobni automobil. 

Nadalje dana 10. listopada, u jutarnjim satima, na području Slavonskog Broda, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod kontrolirali su osobni automobil talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnjak (državljanin Republike Hrvatske). Utvrđeno je kako je u vozilu prevozio pet stranaca, koji su prešli rijeku Savu te nezakonito iz Bosne i Hercegovine ušli u Republiku Hrvatsku. Nakon toga ih je 40-godišnjak, po prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, preuzeo u automobil te za određenu novčanu naknadu namjeravao prevesti do Zagreba.  

Policijski službenici protiv 24-godišnjaka i 40-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima. 

Dostavljamo prethodne slučajeve sprječavanja krijumčarenja osoba:

Spriječen u namjeri krijumčarenja osoba,

Policijski službenici na autocesti A3 spriječili tri slučaja krijumčarenja stranih državljana

Na području PU brodsko-posavske spriječena tri slučaja krijumčarenja osoba

U Novoj Gradiški spriječeno krijumčarenje stranih državljana.

Stranica