Uhvaćeni provalnici u obiteljske kuće i ugostiteljske objekte

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policajci.png

Policija sumnjiči 18-godišnjaka i 24-godišnjaka da su počinili kaznena djela teške krađe u 7 obiteljskih kuća na području Slavonskog Broda, te kaznena djela teške krađe u 2 ugostiteljska objekta na području Nove Gradiške.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske pronašli su i uhvatili dvije osobe u dobi od 18 i 24, koje su provaljivale u obiteljske kuće na području Slavonskog Broda i ugostiteljske objekte na području Nove Gradiške.

Kaznena djela teške krađe počinjena su uglavnom tijekom dana, kako smo prethodno obavijestili javnost priopćenjem za medije od 17. siječnja pod naslovom „Prevenirajmo teške krađe, budimo korak ispred provalnika!“

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 18. siječnja, uhitili su 18-godišnjaka, nad kojim su jučer dovršili kriminalističko istraživanje. Naime, policija sumnjiči 18-godišnjaka, da je od 6. prosinca 2021. do 13. siječnja 2022. godine, počinio 7 kaznenih djela teške krađe. Kaznena djela je uglavnom činio tijekom dana. Nasilno je otvarao vrata ili prozore obiteljskih kuća na području Slavonskog Broda. Potom je ulazio u unutrašnjost obiteljskih kuća i otuđivao nakit i novac, dok je u dva slučaja pokušao nasilno otvoriti vrata obiteljskih kuća, a u čemu nije uspio, te je odustao od svog nauma. Osumnjičeni je počinjenjem kaznenih djela vlasnike oštetio za iznos oko 190 tisuća kuna.  

Također je u Policijskoj postaji Nova Gradiška, 19. siječnja, nad 24-godišnjakom dovršeno kriminalističko istraživanje. Pritom je utvrđeno da je osumnjičeni dana 15./16. siječnja, pod okriljem noći, razbio izlog staklo, te staklo na ulaznim vratima dva ugostiteljska objekta na području Nove Gradiške. Potom je kroz načinjeni otvor ušao u unutrašnjost objekata, otuđivši iz novčanika i blagajne nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici protiv 18-godišnjaka i 24-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Stranica