Građani u Vrpolju podržali Kampanju "Manje oružja - manje tragedija"

  • Slika /PU_BP/Oružje2021/MO-MT.Vrp.3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Osim predstavnika Općine Vrpolje i građana, preventivno edukativnu aktivnost podržali su prosvjetni djelatnici i učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole „Ivan Meštrović“ iz Vrpolja, a koje su policijski službenici savjetovali o tome kako se ponašati u slučaju pronalaska oružja

Foto: PU brodsko-posavska

Na Trgu dr. Franje Tuđmana, u Vrpolju, jučer je provedena preventivno edukativna aktivnost u sklopu Kampanje „Manje oružja – manje tragedija“. Ovom aktivnošću policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Službe prevencije, Policijske uprave brodsko-posavske, Postaje granične policije Vrpolje, te predstavnici Općine Vrpolje, senzibilizirali su javnost o opasnostima od oružja, posebice ako se istim nestručno rukuje ili je nadohvat djeci, te potaknuti građane na legalizaciju i dragovoljnu predaju oružja.

Osim predstavnika Općine Vrpolje i građana, preventivno edukativnu aktivnost podržali su i prosvjetni djelatnici i učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole „Ivan Meštrović“ iz Vrpolja, a koje su policijski službenici savjetovali o tome kako se ponašati u slučaju pronalaska oružja, te da oružje ne diraju, već o tome odmah obavijeste roditelje, učitelje ili policiju.

Policijski službenici su na Info pultovima u Vrpolju prezentirali školske primjere minsko-eksplozivnih sredstava i drugog oružja, uz promotivno edukativne materijale, koje su dijelili posjetiteljima, potičući ih na dragovoljnu predaju oružja bez sankcija.
 
Za vrijeme prezentacije, jedan građanin sa novogradiškog područja donio je odluku o dragovoljnoj predaji i obavijestio policiju, te su policijski službenici od istoga na siguran način preuzeli ručnu bombu M75, 21 komada streljiva cal. 7,62 mm, 33 komada streljiva cal 7,9 mm i spremnik za automatsku pušku.

Građani sa područja Policijske uprave brodsko-posavske prošle su godine dragovoljno predali 48 komada vatrenog oružja (od čega 21 komad automatskog, 6 komada poluautomatskog, 8 komada repetirajućeg, te 13 pištolja i revolvera), 305 komada rasprskavajućeg oružja (od čega 173 ručne bombe, 30 mina, 102 komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava), 15.413 komada streljiva za dugo i kratko naoružanje, te 10,7 kilograma eksploziva.

Pozivamo građane da se pridruže Kampanji i donesu odluku o dragovoljnoj predaji oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva bez sankcija, te pozovu policiju na broj 192. Nakon poziva, stručno osposobljeni policijski službenici doći će na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti oružje. 

Više informacija o Kampanji „Manje oružja – manje tragedija“ građani mogu dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892. 

Stranica