Uhvaćen krijumčar

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pano PU BP.PNG

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su strani državljani nezakonito ušli u RH. Nadalje je utvrđeno da je 40-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, iz koristoljublja strane državljane preuzeo u automobil

Foto: Ilustracija

Obavljajući zadaće sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su jučer, 24. siječnja u ranim jutarnjim satima na području Slavonskog Broda kontrolirali kombi vozilo mađarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji gruzijski državljanin. U tovarnom prostoru vozila se nalazilo više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje je utvrđeno da je 40-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, iz koristoljublja strane državljane preuzeo u automobil s namjerom prevoženja do Zagreba. Također je utvrđeno da 40-godišnjak ne posjeduje vozačku dozvolu, već je koristio krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Ukrajine, a koju je prethodno nabavio od nepoznatih osoba u Zagrebu.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Policijski službenici su osumnjičenog muškarca, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprava i kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Brodski policajci spriječili slučaj krijumčarenja osoba,

Spriječeno krijumčarenje osoba - uhvaćena četvorica krijumčara,

Još jedan krijumčar uhvaćen na djelu,

Spriječeno još jedno krijumčarenje.

Stranica