Uhićen još jedan krijumčar

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/default-news-image.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Također je utvrđeno da je 40-godšnjak iz koristoljublja primio strane državljane u automobil u namjeri da ih preveze u unutrašnjost zemlje

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 18. kolovoza, u jutarnjim satima uhitili su još jednog krijumčara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona. 
Naime, na autocesti A3 kontrolirali su osobni automobil rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji rumunjski državljanin, a u unutrašnjosti automobila je uočeno više osoba.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Također je utvrđeno da je 40-godšnjak iz koristoljublja primio strane državljane u automobil u namjeri da ih preveze u unutrašnjost zemlje. 
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. Kaznenog zakona, osumnjičenik je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.   

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima.  

Prethodno objavljene vijesti:

Krijumčar se dao u bijeg, no ubrzo je pronađen

Iz koristoljublja prevozio strane državljane

Spriječena dva krijumčarenja osoba

Petorica spriječena u namjeri krijumčarenja

Spriječen u namjeri krijumčarenja stranih državljana

Pokušao prokrijumčariti strane državljane

Krijumčar prevozio osobe u tovarnom prostoru vozila koji nije namijenjen za prijevoz osoba
 

Stranica