Krijumčar se dao u bijeg, no ubrzo je pronađen

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policajci.png

Policijski službenici su 32-godišnjaka uhitili i priveli u policijsku postaju zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podnijeti odgovarajuća pismena nadležnom sudu

Foto: ilustracija
 

Obavljajući zadaće zaštite državne granice, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 16. kolovoza, oko ponoći, istočno od Slavonskog Broda, zaustavili su osobni automobil mađarskih nacionalnih registracijskih oznaka, iz kojeg je iz vozila iskočio vozač i dao se u bijeg, ali je ubrzo pronađen. 

Utvrđeno je da se radi o 32-godišnjem talijanskom državljaninu, koji je u unutrašnjosti automobila prevozio više stranih državljana, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Policijski službenici su 32-godišnjaka uhitili i priveli u policijsku postaju zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podnijeti odgovarajuća pismena nadležnom sudu.  

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima. 

Prethodno objavljene vijesti:

Iz koristoljublja prevozio strane državljane

Spriječena dva krijumčarenja osoba

Petorica spriječena u namjeri krijumčarenja

Spriječen u namjeri krijumčarenja stranih državljana

Pokušao prokrijumčariti strane državljane

Krijumčar prevozio osobe u tovarnom prostoru vozila koji nije namijenjen za prijevoz osoba



Stranica