NAJAVA: Preventivno represivna akcija s naglaskom na alkohol i droge

Slika /PU_BP/2023/Promet2023/Nadzor2.jpg

Policijski službenici će promet nadzirati na lokacijama sukladno vlastitoj procjeni, te mjestima na kojim se događaju prometne nesreće s težim posljedicama te upozoravaju sudionike u prometu da se  pridržavaju prometnih propisa  

Foto: ilustracija

Policijska uprava brodsko-posavske će koordinirano sa Policijskom upravom osječko-baranjskom, dana 17./18. kolovoza (subota/nedjelja), u vremenu od 23 do 5 sati, provesti preventivno-represivnu akciju usmjerenu na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga.
Pritom će sankcionirati i druge prometne prekršaje, kao što su to činili prethodnih dana (Upravljao pod zabranom - isključen iz prometa), a posebice teže tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ (Grubo kršio prometne propise, uhićen i priveden u policijsku postaju).  

U vremenu siječanj-srpanj 2024. godine na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se 697 prometnih nesreća, što je za (7) 1,01 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prometnim nesrećama 3 osobe su poginule (2023. godine 2 osobe), 49 osoba je teško ozlijeđeno (prošle godine 58), dok su lakše ozlijeđene 172 osobe (prošle godine 147). U istom razdoblju 2024. godine evidentirano je 106 prometnih nesreća u kojima je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozača (2023. godine 96).

Policijski službenici će promet nadzirati na lokacijama sukladno vlastitoj procjeni, te mjestima na kojim se događaju prometne nesreće s težim posljedicama (Tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći na A3), te upozoravaju sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Prethodno objavljene vijesti:

Alkoholiziran upravljao vozilom iako mu je vozačka poništena te sletio s kolnika

Alkoholizirani vozač zadržan na otriježnjenju

Stranica