Spriječena dva krijumčarenja osoba

Slika /PU_BP/2023/Ilustracije2023/Policija1.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su osumnjičeni 28-godišnjak i 49-godišnjak iz koristoljublja prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, u namjeri da ih prevezu do Zagreba

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, spriječili su još dva slučaja krijumčarenja osoba i uhitili krijumčare.   
 
Dana 9. kolovoza, u poslijepodnevnim satima, 20-tak kilometara od Slavonskog Broda, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnji britanski državljanin. Nadalje, na novogradiškom području, dana 11. kolovoza, oko ponoći, kontroliran je teretni automobil slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji državljanin Republike Srbije.
 
Navedeni su u automobilima prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su osumnjičeni 28-godišnjak i 49-godišnjak iz koristoljublja prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, u namjeri da ih prevezu do Zagreba. 
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičenici su, uz kaznene prijave podnesene nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.     
 
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima. 
 
Prethodno objavljene vijesti:

Petorica spriječena u namjeri krijumčarenja

Spriječen u namjeri krijumčarenja stranih državljana

Pokušao prokrijumčariti strane državljane

Krijumčar prevozio osobe u tovarnom prostoru vozila koji nije namijenjen za prijevoz osoba

Namjeravali se nepripadno okoristiti prevozeći strane državljane

Policijski službenici ponovno spriječili krijumčarenje osoba
 
 

Stranica