Rezultati akcije "Biciklisti"

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Promet2021/Nadzor2.jpg

U navedenoj akciji policijski službenici su utvrdili 13 prekršaja koje su počinili biciklisti

Foto: Ilustracija

Jučer, 2. rujna u vremenu od 8 do 12 sati na području Postaje prometne policije Slavonski Brod provedena je preventivno-represivna akcija koja je bila usmjerena u prvom redu na nadzor biciklista, ali i na druge prekršaje, uzročnike prometnih nesreća.

U navedenoj akciji policijski službenici su utvrdili 13 prekršaja koje su počinili biciklisti.

Vozači bicikala su jedna od najranjivijih kategorija sudionika u prometu na cestama jer je iz statističkih pokazatelja vidljivo da su njihova stradavanja uglavnom obilježena teškim tjelesnim ozljeđivanjem ili smrtnim ishodom. Svjedoci smo i čestih primjedbi sudionika u prometu, o nepropisnom ponašanju biciklista u prometu.
 
Vozače bicikala podsjećamo da su noću i za vrijeme smanjene vidljivosti dužni koristiti reflektirajuću biciklističku odjeću, prsluk ili drugu reflektirajuću oznaku, te  podsjećamo na obavezno kretanje izgrađenim biciklističkim stazama i trakama, te naglašavamo da nije dozvoljeno „voziti bicikl“ preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Na vozače bicikala i svih vrsta motornih vozila ali i na pješake apeliramo da za vrijeme sudjelovanja u prometu ne koriste mobitel i slične uređaje koji odvlače pozornost i pridonose događanju prometnih nesreća.

Stranica