Stanje u prometu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/GRBB_1.jpg

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,17 promila

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 28. kolovoza do 3. rujna, dogodile su se 23 prometne nesreće, od kojih, jedna s poginulom osobom, četiri s ozlijeđenim osobama i 18 s materijalnom štetom.
U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno pet osoba, jedna je smrtno stradala, a četiri su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 781 vozilo te su utvrdili 401 prometni prekršaj, od čega: 167 prekršaja nepropisnih brzina, 50 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 131 km/h, a izmjerena je u četvrtak, 31. kolovoza, oko 13:40 sata u Batrini, počinitelj prekršaja je upravljao s osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 176 km/h, a izmjerena je u petak, 1. rujna, oko 18 sati na dionici autoceste A-3 kod Nove Kapele, počinitelj prekršaja je 37-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,17 promila, a očitana je u petak, 1. rujna oko 14 sati, u Novoj Gradiški, u organizmu 56-godišnjaka, koji je upravljao s osobnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Stranica