Remećenje javnog reda i mira

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/PanoPU.jpg

Protiv svih počinitelja prekršaja policijski službenici su podnijeli odgovarajuće prekršajne prijave mjerodavnom Općinskom sudu

Tijekom vikenda policijski službenici su u 9 slučajeva intervenirali temeljem dojave o remećenju javnog reda i mira (4 u Novoj Gradiški, 3 u Slavonskom Brodu, 1 u Donjim Andrijevcima i 1 u Starim Perkovcima).

Dana 21. prosinca u 17.30 minuta, 40-godišnjak je vikao i galamio na medicinsko osoblje u bolnici u Novoj Gradiški, a u 1 sat, 27-godišnjak je na ulici, vikao, galamio i bacao kante za smeće. Dana 22. prosinca, u 2.10 minuta, 18-godišnjak je remetio javni red i mir vikom i galamom, a po dolasku policijskih službenika iste je vrijeđao i omalovažavao riječima, dok je u 4 sata, 25-godišnjak fizički napao 23-godišnjaka ozlijedivši ga. Liječnička pomoć je 23-godišnjaku pružena u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je i zadržan, a ozljede trenutno nisu okvalificirane.

U Slavonskom Brodu, policijski službenici su prilikom nadzora prostora željezničkog kolodvora, dana 20. prosinca, u 19.40 minuta, uočili da tri osobe konzumiraju alkoholna pića na javnom mjestu. Utvrdili su da se radi o 62-godišnjaku, 41-godišnjaku i 37-godišnjaku.

Jučer (22. prosinca), u 11.15 minuta, na području općine Donji Andrijevci, 64-godišnjak je šetao ulicom noseći u rukama svog psa (pudlica), te je u jednom trenutku iz dvorišta obiteljske kuće (vlasništvo 34-godišnjaka) istrčao pas, koji je više puta 64-godišnjaka ugrizao za obje ruke. Ozlijeđenom muškarcu liječnička pomoć je pružena u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu.

Na području općine Vrpolje, također jučer, oko 19.15 minuta, na ulici, ispred jedne obiteljske kuće, javni red i mir su u alkoholiziranom stanju narušavali 38-godišnjak i 32-godišnjak na način da su se zbog ranijih nesuglasica posvađali i udarali međusobno rukama i nogama. Obojica su u fizičkom sukobu lakše ozlijeđeni.

Dana 23.prosinca, oko 0.40 minuta, u Slavonskom Brodu, ispred jednog ugostiteljskog objekta, javni red i mir narušavao je 29-godišnjak na način da je u alkoholiziranom stanju vikao i galamio na prolaznike. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, nastavio je sa vikom, te je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a nakon čega je uhićen te doveden u Policijsku postaju Slavonski Brod.

Policijski službenici protiv svih prekršitelja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 

Pisane vijesti