Četiri osobe lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći na autocesti A3

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/ZSPC1.JPG

Prometna nesreća se dogodila zbog ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila

Dana 21. prosinca, u 15.30 minuta, na autocesti A3, kod Nove Gradiške, na južnom lijevom kolniku, dogodila se prometna nesreća u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Policijski službenici su očevidom utvrdili, da je 51-godišnjak upravljajući osobnim automobilom (Land Rover), zagrebačkih registracijskih oznaka, zbog ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, udario u stražnji dio osobnog automobila BMW (švicarskih registracijskih oznaka), kojim je upravljala 35-godišnjakinja, a koja je smanjivala brzinu kretanja zbog prometne situacije ispred sebe. Odmah potom, zbog ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, došlo je do udara prednjeg dijela osobnog automobila Ford Fokus (BG registracijskih oznaka), kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Bugarske u Land Rover. Nakon toga, također zbog ne držanja dovoljnog razmaka, osobni automobil Škoda Octavia (zagrebačkih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 39-godišnjak, udario je u stražnji dio Ford Focusa.

U ovoj prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene četiri osobe: 35-godišnja vozačica osobnog automobila BMW i putnici iz osobnog automobila Škoda (40-godišnjakinja, 7-godišnja djevojčica i 4-godišnji dječak), a kojima je liječnička pomoć pružena u bolnici u Novoj Gradiški, nakon koje su pušteni kući.

Tijekom trajanja očevida od 15.30 do 18 sati, promet se odvijao usporeno desnom prometnom trakom.

Policijski službenici protiv 51-godišnjaka, 54-godišnjaka i 39-godišnjaka podnose odgovarajuće prekršajne prijave mjerodavnom Općinskom sudu sukladno počinjenim prometnim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti