Prošlotjedni kontinuirani nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/mup rh - pu bp.png

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 13. do 19. prosinca 2021. godine, dogodilo se 26 prometnih nesreća, od kojih 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno devet osoba, od kojih su dvije zadobile teške, a sedam lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 434 prometna prekršaja, od čega 167 prekršaja nepropisnih brzina, 48 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, 20 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Prošlotjedni „rekorderi“ su 55-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, autocestom A3, nepropisnom brzinom od 196 km/h, dok je u ulici S. Radića u Slavonskom Brodu utvrđena najveća nepropisna brzina u naseljenom mjestu od 106 km/h. U Novoj Gradiški, u ulici M. Benkovića, zatečen je 40-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,27 promila alkohola u organizmu.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica