Oštetila državni proračun za više od pola milijuna kuna poreza

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Novac.2020.jpg

Osim što određene isplate s računa trgovačkog društva nije obračunala, prijavila niti platila porez i prirez na drugi dohodak te porez na dobit, u poslovnim knjigama trgovačkog društva, također, nije niti prikazala prihode i rashode ostvarene poslovanjem društva

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili u kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakinjom utvrdili osnove sumnje da je počinila kaznena djela Utaje poreza ili carine te Povrede vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Istu se sumnjiči da je u 2018. godini, kao vlasnica trgovačkog društva, s ciljem pribavljanja protupravna imovinske koristi za to društvo, neplaćanjem poreza i doprinosa, oštetila državni proračun za više od pola milijuna kuna. Osim što određene isplate s računa trgovačkog društva nije obračunala, prijavila niti platila porez i prirez na drugi dohodak te porez na dobit, u poslovnim knjigama trgovačkog društva, također, nije niti prikazala prihode i rashode ostvarene poslovanjem društva.

U svezi utvrđenog, policijski službenici dostavili su izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica