Tijekom vikenda evidentirano nekoliko narušavanja javnog reda i mira

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija1.JPG
Tijekom proteklog vikenda, policijski službenici su intervenirali nekoliko puta zbog narušavanja javnog reda i mira.
U nedjelju u Slavonskom Brodu, oko 1.30 sati, dva 19-godišnjaka pod utjecajem alkohola od 1.84, odnosno 1.20 promila alkohola u krvi narušavali su javni red i mir na način da su vikali i galamili te pogrdnim riječima vrijeđali policijske službenike.
Istog dana, oko 9.30 sati, nezadovoljan sankcioniranjem zbog počinjenog prometnog prekršaja parkiranja na mjestu za invalide, javni red i mir, vikom i galamom narušavao je 65-godišnjak iz Slavonskog Broda.
Također u nedjelju, oko 19 sati, u Gornjim Bogićevcima, pod utjecajem alkohola, javni red i mir unutar ugostiteljskog objekta, tučom, su narušavali 47-godišnjak i 19-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem u organizmu 19-godišnjaka očitana je koncentracija alkohola od 1.50 g/kg alkohola u krvi, dok je 47-godišnjak, iako pod vidljivim utjecajem alkohola, odbio alkotestiranje.
Nadalje, istog dana, prije ponoći, na području gradskog korza u Slavonskom Brodu, javni red i mir narušavali su alkoholizirani 41-godišnjak (1.59 promila) i 28-godišnjak (1.30 promila), na način da su iz kontejnera razbacivali otpad.
Alkoholizirani počinitelji prekršaja su zadržani u prostorijama policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.
Policija protiv svih počinitelja prekršaja podnosi prekršajne prijave zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Stranica