Projekt Edward - nije bilo stradavanja osoba

Slika /PU_BP/Projekt Edward26.9.2019/Edward6.JPG

Dan bez poginulih u prometu na području Policijske uprave brodsko-posavske prošao bez stradavanja osoba

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, jučer (26. rujna), proveden je projekt Edward – Europski dan bez poginulih u prometu.
Policijski službenici su u pojačano nadzirali promet s posebnim naglaskom na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisne brzine, ne korištenje zaštitnog sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje.
Cilj projekta je pozitivno utjecati na sudionike u prometu da svojom prisegom i osobnim primjerom promoviraju sigurno ponašanje u prometu.

Na Dan bez poginulih u prometu, nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama, no dogodile su se dvije prometne nesreće i to obje s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su u okviru provođenja akcije, utvrdili 61 prometni prekršaj, od kojih 27 nepropisnih brzina, 21 prekršaj ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Policija poziva sudionike u prometu da budu pozitivan primjer sudjelovanja u prometu, te tako doprinesu poboljšanju stanja sigurnosti.

Stranica