Sankcionirani prekršitelji u prometu

Slika /PU_BP/Promet/Promet-kontrola.2019.jpg

Brodsko-posavski policajci neumorni u pojačanim nadzorima nad prometom

Tijekom vikenda, na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, te 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom. 
Brodsko-posavski policijski službenici su i dalje neumorni u pojačanim nadzorima nad prometom, vodeći računa o sigurnosti prometa.

Kretala se vozilom autocestom brzinom od 244 km/h, a 18-godišnjak u naselju brzinom od 117 km/h
Tako su prošli tjedan od 22. do 29. rujna, evidentirali 428 prometnih prekršaja. Pritom je utvrđeno 197 prekršaja nepropisnih brzina. Rekorderka je 49-godišnja državljanka Njemačke (dnevna informacija od 26. rujna), koja je upravljala osobnim automobilom, autocestom A3, te su je policajci „ulovili“ kod Okučana, dana 25. rujna, u 14.25 sati, pri brzini od 244 km/h. U naselju (Podcrkavlje), dana 27. rujna, u 13.20 sati, „ulovili“ su 18-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 117 km/h.

Uhvaćen za volanom u prometu s 2.61 promila alkohola u organizmu
Zbog ne vezivanja zaštitnim sigurnosnim pojasom kažnjeno je 95 prekršitelja, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola 16 prekršitelja. Rekorder je 46-godišnji vozač osobnog automobila, koji je dana 25. rujna, u 18 sati, isključen iz prometa (Dalmatinska ulica, u Slavonskom Brodu), jer je bio pod utjecajem alkohola (2.61 promil). Nadalje je utvrđeno, da 12 vozača upravlja vozilom koristeći se mobitelom na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (nepropisno pretjecanje i obilaženje, vožnja bez položenog ispita, pod zabranom, istek važenja prometne dozvole i dr.).

Policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet, te apeliraju na sve sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Stranica