Prevaranti vrebaju - policija ponovno poziva građane na oprez!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/krim.jpg

Ne budite naivni, ne vjerujte u brze i lake zarade te ne slijedite upute nepoznatih osoba, a pogotovo ne dijelite svoje osobne podatke ili podatke o bankovnim karticama neznancima  

Foto: ilustracija

Nakon nedavne prijevare (Na bankovni račun prevaranta uplatila nekoliko tisuća eura) u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj zaprimljene su još dvije prijave o prijevarama.

Naime, 37-godišnjakinja je prijavila da joj je nepoznata osoba (dana 13. lipnja) s tekućeg računa izvršila transakciju u iznosu oko 15900 eura. Nazvala ju je nepoznata muška osoba koja joj je rekla da se na njenom računu u kriptovaluti nalazi oko 10 tisuća eura te ju uputila da instalira aplikaciju, što je ista i učinila i slijedila upute nepoznate osoba. Potom je shvatila da je prevarena, jer je uočila da joj je s računa u nekoliko navrata skinut navedeni novčani iznos.        

Nadalje, 45-godišnjak je prijavio računalnu prijevaru kojom je oštećen za iznos 9800 eura. Dana 29. svibnja, oštećenog je putem telefona nazvao nepoznati muškarac rekavši mu da ima oko 2 tisuće eura na svom računu, te da otvori aplikaciju, slika bankovnu karticu, što je isti i učinio, a potom shvatio da mu je s bankovnog računa izvršena transakcija u iznosu od 4200 eura. Također je neznanac na istom podignuo brzi kredit u iznosu od 5600 eura. 

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja te podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama protiv nepoznatih počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policija ponovno poziva građane na oprez, jer se prevaranti nastoje na razne načine domoći novca.

Naime, postoji opasnost da ćete naići na počinitelje koji će vas pokušati prevariti kao u ovim događajima ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Stoga se dobro informirajte i potražite financijski savjet stručnih osoba prije nego što uložite novac.


Ne budite naivni, ne vjerujte u brze i lake zarade te ne slijedite upute nepoznatih osoba, a pogotovo ne dijelite svoje osobne podatke ili podatke o bankovnim karticama neznancima.


Prethodno objavljena vijest: Oprez: 87-godišnjakinja ostala bez 300,00 eura
 

Stranica