Ponovne zapljene droge kokain, marihuane i lijekova sa popisa droga

Slika /PU_BP/2022/Droga/Amfetamin.JPG

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske ponovno su zaplijenili drogu kokain, marihuanu te lijekove koji sadrže psihotropne tvari i nalaze se na popisu droga

Foto: Ilustracija

Nakon nedavnih zapljena raznih droga (vijest: Brodski policajci zaplijenili drogu marihuanu, hašiš, kokain i ecstasy te otkrili krivotvorenu dozvolu boravka), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske ponovno su zaplijenili drogu kokain, marihuanu te lijekove koji se nalaze na popisu droga.

Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, dana 30. listopada, oko 8.35 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je osobni automobil njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine). Pritom je kod istoga pronađeno i oduzeto 0,83 grama droge kokain. Nadalje, pregledom osobne prtljage u zajedničkoj suradnji policije i carine pronađeno je i oduzeto 25 tableta koje sadrže psihotropne tvari i nalaze se na popisu droga. Policijski službenici su 33-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a budući da isti ne ispunjava uvjete iz Zakonika o šengenskim granicama sukladno odredbama Zakona o strancima, odbijen mu je ulazak u Republiku Hrvatsku te je vraćen u Bosnu i Hercegovinu.

Dana 30. listopada, u 11.05 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su od 20-godišnjaka oduzeli 2,8 grama droge marihuane, protiv kojeg su podnijeli optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški.

Istog dana, u 22.10 sati, policijski službenici su u Slavonskom Brodu, od 17-godišnjaka oduzeli 1,47 grama droge marihuane, a u 23.35 sati, od 20-godišnjaka 2,45 grama droge marihuane. Policajci protiv obojice podnose optuže prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.  

Prethodni slučajevi zapljene droge:

Nakon veće zapljene droge u dva navrata oduzete manje količine droge marihuane

Pretragom pronađene veće količine droge

Kod 28-godišnjaka pronađeno 20 grama droge marihuana

Kod osumnjičenika pronađena droga kokain

Policajci od osumnjičenog oduzeli drogu marihuanu i stabljike indijske konoplje

Stranica