Odlučite se i vi na dragovoljnu predaju oružja – učinite svoj dom sigurnijim!

Slika /PU_BP/2023/Oružje2023/Oružje.jpg

Policijska uprava brodsko-posavska podsjeća građane na Kampanju „Manje oružja–manje tragedija“ u sklopu koje imaju mogućnost dragovoljne predaje oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva bez straha od sankcija

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u proteklih šest dana, evidentirana su dva slučaja dragovoljne predaje nekoliko komada raznog oružja i dva slučaja pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava.

Građanin sa područja Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dana 25. listopada, odlučio se na dragovoljnu predaju oružja, te pozvao policiju. Policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu od istoga su preuzeli: kuburu (pištolj) ručne izrade, električni detonator, nedovršenu pušku ručne izrade, čahuru kalibra 76 mm. Od građanina sa područja Općine Staro Petrovo Selo, koji je također donio odluku o dragovoljnoj predaji, policijski službenici su preuzeli pušku sa užlijebljenim cijevima, kalibra 7,9 mm

Nadalje, u šumi u blizini Mašića, djelatnik Hrvatskih šuma je pronašao neeksplodirano eksplozivno sredstvo, za koje su policijski službenici utvrdili da se radi o projektilu za bestrzajni top kalibra 82 mm, te isto uništili na siguran način na najbližoj pogodnoj lokaciji. Također je građanin sa područja Slavonskog Broda pronašao jednu tromblonsku minu kemijsku (M-83 – školska), koja je izuzeta u cilju daljnjeg uništenja.

Gore navedeni građani su se riješili „zla“ i potencijalne opasnosti iz svog doma, učinite isto i vi!

Ne odbacujte oružje i druga ubojita sredstva po javnim i privatnim površinama ili u smeće jer su potencijalna opasnost i netko bi mogao stradati, već pozovite policiju na broj 192 te će policijski službenici doći i na siguran način preuzeti ista.

Policijska uprava brodsko-posavska podsjeća građane na Kampanju „Manje oružja–manje tragedija“ u sklopu koje imaju mogućnost dragovoljne predaje oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva bez straha od sankcija.

Stranica