Policija poziva na oprez u prometu – pojačani nadzori i dalje!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/promet.jpg

Kako se ne bi dogodile prometne nesreće te izbjegla teža stradavanja osoba, policijski službenici pozivaju sudionike u prometu na oprez te upozoravaju na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, osim što su tijekom vikenda proveli najavljenu akciju u prometu (NAJAVA: Preventivno represivna akcija s naglaskom na alkohol i droge) u koordinaciji sa Policijskom upravom osječko-baranjskom u kojoj su utvrdili sankcionirali 7 vozača za prometne prekršaje, nastavili su pojačano nadzirali promet.

Prošli tjedan (12. do 18. kolovoza) su u sklopu preventivno-represivnih aktivnosti u prometu, kontrolirali 540 vozila, te su pritom utvrdili 231 prometni prekršaj. Od toga je evidentiran 51 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 46 prekršaja nepropisnih brzina, 16 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, te 10 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način. U manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (zaštitna kaciga 4, istek važenja prometne dozvole 3, nepoštivanje prednosti prolaza 2, pretjecanje i obilaženje 2, bez položenog ispita 1 i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 1,88 promila (Za upravljačem vozila s 1,88 promila), očitana je u organizmu vozača osobnog automobila u Bartolovcima, dok je najveća nepropisna brzina od 120 km/h kroz naselje utvrđena u Slavonskom Brodu (Sjeverna vezna cesta), za koje prekršaje su adekvatno sankcionirani vozači osobnih automobila. 

Kako se ne bi dogodile prometne nesreće te izbjegla teža stradavanja osoba (Još jedan motociklist teško ozlijeđen, upravljao prije stjecanja prava na upravljanje), policijski službenici pozivaju sudionike u prometu na oprez te upozoravaju na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici nastavljaju i dalje u kontinuitetu pojačano nadzirati promet s posebnim naglaskom na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas i mobitel).
 

Stranica