Policajcima je najvažnija sigurnost sudionika u prometu, a posebice onih najmlađih

Slika /PU_BP/Promet/Promet-kontrola.2019-a.jpg

Imajući u vidu da su prekršaji „4 glavne ubojice u prometu" najčešći uzročnici težih stradavanja osoba u prometnim nesrećama, policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, jučer u vremenu od 6 do 10 sati, proveli su još jednu u nizu preventivno represivnih akcija pod nazivom „Pojas i dječja sjedalica“ s naglaskom na prekršaje nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice.

Tijekom siječnja i veljače ove godine, na području u nadležnosti rada Postaje prometne policije Slavonski Brod, evidentiran je 421 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, što je za 7,95 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je utvrđeno 390 prekršaja. Nadalje, također tijekom protekla dva mjeseca ove godine, evidentirana su 33 prekršaja nekorištenja dječje sjedalice, što je za 26,92 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je evidentirano 26 prekršaja.

U jučerašnjoj akciji je sankcionirano 19 prekršitelja od kojih 17 za prekršaje nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (15 vozača i 2 putnika), te 2 za prekršaje nekorištenja dječje sjedalice.  

Imajući u vidu da su spomenuti prekršaji između ostalih („4 glavne ubojice u prometu“) uzročnici težih stradavanja osoba u prometnim nesrećama, policijski službenici, kojima je ipak najvažnija sigurnost sudionika u prometu, a posebice onih najmlađih, nastavljaju i dalje provoditi preventivno represivne akcije te pojačano nadzirati promet.
Policijski službenici također apeliraju na sudionike u prometu da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

Pogledajte informaciju: Sankcionirani alkoholizirani vozači.

Stranica