Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/mup rh - pu bp.png
Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 20 kaznenih djela.

Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno 9 prometnih nesreća, od kojih je 4 s ozlijeđenim osobama, a 5 s materijalnom štetom.

U području javnog reda i mira, evidentiran je 1 događaja narušavanja javnog reda i mira.

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan od 27. veljače do 6. ožujka, dogodile se 23 prometne nesreće, od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 3 osobe su teško ozlijeđene, dok su 4 osobe lakše ozlijeđene.

Policijski službenici su prošli tjedan, prilikom nadzora prometa kontrolirali 724 vozila, te su utvrdili 420 prometna prekršaja, od kojih 118 prekršaja nepropisnih brzina, 84 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 37 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 24 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, a utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (pretjecanje i obilaženje 4, nepoštivanje prednosti prolaza 2, istek važenja prometne dozvole 2 i dr.).

U sklopu pojačanih nadzora policijski službenici su u Slavonskom Brodu, u Osječkoj ulici (dana 28. veljače, u 0.15 sati) alko testirali 58-godišnjeg biciklista, u čijem organizmu je očitana koncentracija alkohola od 2,06 promila.

Također su sankcionirali 40-godišnjaka, jer je dana 5. ožujka, u 17.05 sati, upravljao osobnim automobilom krećući se autocestom A3 nepropisnom brzinom do 208 km/h, te 19-godišnjaka, koji je (4. ožujka, u 1.35 sati) u Slavonskom Brodu (Sjeverna vezna cesta), upravljao osobnim automobilom krećući se nepropisnom brzinom od 103 km/h.

Tijekom vikenda 4./5. ožujka (subota na nedjelju), u vremenu od 23 do 5 sati provedena je preventivno represivna akcija u prometu, s naglaskom na vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola. Tijekom akcije ukupno je sankcionirano 11 vozača koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici će i dalje intenzivno provoditi aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Stranica