Policajci u više slučajeva oduzeli manju količinu razne droge

Slika /PU_BP/Fotografije 2019/droga, PU B-P.jpg

Policijski službenici su protiv svih počinitelja kaznenih djela i prekršaja podnijeli adekvatne kaznene, odnosno prekršajne prijave

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske s ciljem sprječavanja zlouporabe droga, pojačano su postupali u području kriminaliteta droga, kojom prilikom su u više slučajeva oduzeli manju količinu razne droge, te sankcionirali počinitelje kaznenih djela i prekršaja.

Dana 20. veljače, u 7,50 sati, u blizini Donjih Andrijevaca, policijski službenici su uočili dvije mlađe muške osobe (u dobi od 17), koje su posjedovale drogu, a o čemu su upoznati roditelji spomenutih mladića. Jedan je posjedovao 13 grama marihuane, a drugi 1.8 grama marihuane. Temeljem naloga Županijskog suda pretražena je kuća koju koristi jedan osumnjičeni, a kojom prilikom je pronađeno 1,3 grama marihuane. Kriminalističkim istraživanjem je potvrđeno, da je droga namijenjena prodaji, te je jedan mladić dao drugome 1,8 grama droge marihuane. Pretragom druge obiteljske kuće i prostorija, koje koristi 39-godišnjak, pronađeno je pet paketića sa ukupno 22,8 grama droge marihuane i 0,7 grama droge amfetamina. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da je 39-godišnjak prodao jednom osumnjičenom 15 grama droge marihuane, a drogu pronađenu prilikom pretrage, posjedovao je radi daljnje prodaje. Policijski službenici protiv 39-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
 
Protiv jednog osumnjičenog mladića, policija podnosi kaznene prijave zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i kaznenog djela omogućavanja trošenja droga. Policijski službenici protiv drugog osumnjičenog 17-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.  

Prekršajne prijave protiv četvorice zbog posjedovanja droge

Dana 20. veljače, u 20.40 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na ulazu u Republiku Hrvatsku, prilikom granične kontrole osobnog automobila (đakovačkih registracijskih oznaka), policijski službenici su kod 25-godišnjaka pronašli i oduzeli 1,51 grama droge amfetamin, a od 19-godišnjaka 0,8 grama droge amfetamin.
Dana 21. veljače, u 20.10 sati, u Novoj Gradiški, u Gundulićevoj ulici (na gradskoj tržnici), policajci su od 19-godišnjaka oduzeli jedan tzv. joint i 1,5 grama droge marihuana. Istoga dana u 21.45 sati, u Slavonskom Brodu, u Berislavićevoj ulici, policijski službenici su kontrolirajući osobni automobil (njemačkih nacionalnih oznaka) i 42-godišnjeg vozača, kod istoga pronašli i oduzeli 2.11 grama droge kokain.
Protiv spomenute četvorice, policijski službenici podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Pogledajte informaciju: Na graničnom prijelazu Stara Gradiška zaplijenjena marihuana

Stranica