Policajci mu oduzeli pištolj koji je posjedovao bez dozvole

Slika /PU_BP/Oružje2021/oružje.14.5.2021.3jpg.jpg

Policijski službenici su 21-godišnjaka uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, jučer (12. prosinca), predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški

Foto: Ilustracija

Na području Općine Nova Kapela, dana 11. prosinca, u 13.40 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, postupajući po dojavi, uočili su 21-godišnjaka, koji je za pojasom hlača držao vatreno oružje. Od istoga su policijski službenici oduzeli pištolj ČZ (cal. 9 mm), zajedno sa jednim spremnikom i 10 komada streljiva (cal. 9 mm), a koje je posjedovao bez potrebne dokumentacije.

Policijski službenici su 21-godišnjaka uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, jučer (12. prosinca), predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je protiv istoga proveden žurni prekršajni postupak.

Presudom suda proglašen je krivim i kažnjen kaznom zatvora od 30 dana uz uvjetnu osudu (rok kušnje od 6 mjeseci), kao i novčanom kaznom od pet tisuća kuna. Također mu je izrečena zaštitna mjera oduzimanja pištolja i streljiva.

Stranica