Očitana najveća koncentracija alkohola od 2,65 promila, te najveća nepropisna brzina od 199 km/h

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija3.JPG

Policijski službenici nastavljaju sa nadzorima nad prometom, te pozivaju sve sudionike u prometu na oprez te pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske od 20. do 26. prosinca, dogodile se 34 prometne nesreće od kojih 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba teško ozlijeđena, dok je 6 osoba lakše ozlijeđeno, te 28 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Prilikom nadzora prometa prošli tjedan, policijski službenici su utvrdili 303 prometna prekršaja, od kojih 131 prekršaj nepropisnih brzina, 28 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 8 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 7 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (4 istek važenja prometne dozvole, 2 obveze vozača prema pješacima i sl.). Najveća nepropisna brzina od 199 km/h, utvrđena je na autocesti A3, za koji je sankcioniran 27-godišnji vozač (državljanin Republike Kosova), dok je za najveću nepropisnu brzinu od 113 km/h kroz naselje (Slavonski Brod), sankcioniran 19-godišnjak iz Slavonskog Broda. Najveća koncentracija alkohola od 2,65 promila, očitana je u organizmu 53-godišnjeg vozača bicikla na području Općine Brodski Stupnik.

Policijski službenici nastavljaju sa nadzorima nad prometom, te pozivaju sve sudionike u prometu na oprez te pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pogledajte informaciju: Prošlotjedni kontinuirani nadzori prometa na cestama.

Stranica