Novi slučajevi neovlaštene proizvodnje, prometa i zloupotrebe droga

Slika /PU_BP/Droga2021/1.jpg

Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Foto: ilustracija

Policijska uprava brodsko-posavska nastavlja s aktivnostima na suzbijanju neovlaštene proizvodnje, prometa i zloupotrebe droga. Nakon prethodne zapljene droge (vijest: Zaplijenjena droga u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj), od 15. do 17. listopada su zabilježena još četiri slučaja - u Slavonskom Brodu, Slavonskom Šamcu te na području Općine Okučani.

U navedenom razdoblju, zaplijenjeno je ukupno 24,37 grama droge marihuane, jedna drobilica te 13 sjemenki za uzgoj indijske konoplje pakirane u 4 PVC ampule. Počinitelji su 28-godišnji putnik u autobusu (državljanin Bosne i Hercegovine) koji je kontroliran na izlazu iz RH na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, 34-godišnji državljanin Republike Slovenije koji je u svojstvu suvozača u automobilu slovenskih registracijskih oznaka zatečen s drogom također na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, potom 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je kontroliran na graničnom prijelazu Slavonski Brod kao vozač teretnog vozila bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, te 25-godišnjak kojemu je izvršena pretraga doma i drugih prostorija.

Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Također, 28-godišnjaku, 26-godišnjaku i 34-godišnjaku su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaj iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga.

Prethodno objavljene vijesti:

Uhićeni zbog posjedovanja droge

Kažnjen mladić s marihuanom i neispravnim dokumentima

Mladić uhićen zbog posjedovanja droge

Alkoholiziran remetio javni red i mir, neovlašteno posjedovao drogu, predan u zatvor
 

Stranica