Još jedna prijevara – građani oprez!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Sig.internet.jpg

Apeliramo na oprez kod komunikacije s nepoznatim osobama putem društvenih mreža i aplikacija te savjetujemo da uvijek dodatno provjerite identitet osoba koje traže novčane transakcije kako bi se izbjegle ovakve i slične prijevare!

Foto: ilustracija

U Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje zaprimljena je prijava u vezi prijevare. Naime, nepoznati počinitelj je preko internetske aplikacije kontaktirao 59-godišnjakinju iz Slavonskog Broda, lažno se predstavljajući  kao njezin sin koji se nalazi u inozemstvu. Zatražio je uplatu novčanog iznosa od 1730 eura, tvrdeći da mu je hitno potreban novac, te mu je oštećena zajedno sa svojim 65-godišnjim suprugom, po dogovoru uplatila traženi novac na bankovni račun.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

Podsjećamo na slučaj objavljene vijesti u vezi slične prijevare: Građani na meti računalnih prevaranata, te apeliramo na oprez kod komunikacije s nepoznatim osobama putem društvenih mreža i aplikacija te savjetujemo da uvijek dodatno provjerite identitet osoba koje traže novčane transakcije kako bi se izbjegle ovakve i slične prijevare!

Informacije o raznim oblicima prijevara na internetu te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare.
 

Stranica