Najava preventivno-represivne akcije "Mopedi, motocikli, bicikli i vozači osobnih prijevoznih sredstava"

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Nadzor brzine21.4.2021.jpg

Cilj provođenja akcije je smanjenje prometnih nesreća u kojima sudjeluju navedene skupine sudionika u prometu, te podizanje razine prometne kulture i sigurnosti u prometu na cestama. Nadzirati će se lokacije i mjesta činjenja težih prekršaja u prometu

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 25. lipnja (utorak) u vremenu od 10 do 14 sati, provesti će preventivno represivnu akciju „Mopedi, motocikli, bicikli i vozači osobnih prijevoznih sredstava“.

Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave (siječanj - svibanj 2024.) evidentirano je 203 prometne nesreće, što je za 4,14 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prometnim nesreća poginule su 2 osobe što je za 100 % više u odnosu na prošlu godinu, teško ozlijeđene 33 osobe što je za 15,38 % manje, te je lakše ozlijeđeno 122 osobe što je za 16,19 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Vozači motocikla su sudjelovali u 14 prometnih nesreća u kojima je 8 vozača teško, a 5 lakše ozlijeđeno, te je 1 prošao bez ozljeda. Vozači mopeda su sudjelovali u 3 prometne nesreće u kojoj je 1 vozač teško ozlijeđen, a ostali bez ozljeda.

Nadalje, u istom razdoblju, 10 biciklista je teško ozlijeđeno, a 13 lakše, 5 neozlijeđeno te je 1 putnik lakše ozlijeđen. 

Cilj provođenja akcije je smanjenje prometnih nesreća u kojima sudjeluju navedene skupine sudionika u prometu i njihovih posljedica, te podizanje razine prometne kulture i sigurnosti u prometu na cestama. Nadzirati će se lokacije i mjesta činjenja težih prekršaja u prometu, mjesta okupljanja skupina vozača koji se ne pridržavaju prometnih propisa, dionice i lokacije na kojima se događaju prometne nesreće s težim posljedicama i dr., te procesuirati prekršitelje.

Apeliramo na sudionike u prometu da svojim pozitivnim ponašanjem doprinesu stanju sigurnosti te se pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 
 

Stranica