Krivotvorila granične štambilje, pa joj odbijen ulazak u RH

Slika /PU_BP/Granica2021/gpSB.jpg

Daljnjim provjerama i kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su granični štambilji krivotvoreni. Naime, policija sumnjiči 55-godišnjakinju da je tijekom srpnja na području Republike Austrije za iznos od nekoliko stotina eura

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 29. studenoga, oko 9.50 sati, kontroliran je osobni automobil (austrijskih registracijskih oznaka).

Prilikom granične kontrole 55-godišnja (državljanka Bosne i Hercegovine) putnica je policijskim službenicima dala na uvid putnu ispravu sa graničnim štambiljima za koje je izražena sumnja u originalnost. Daljnjim provjerama i kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su granični štambilji krivotvoreni. Naime, policija sumnjiči 55-godišnjakinju da je tijekom srpnja na području Republike Austrije za iznos od nekoliko stotina eura od nepoznate osobe nabavila krivotvorene granične štambilje u namjeri ulaska u Republiku Hrvatsku i zemlje Europske unije.

Policijski službenici protiv 55-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave, te su joj zbog neposjedovanja valjane dokumentacije za prelazak državne granice odbili ulazak u Republiku Hrvatsku.

Prethodno otkriveni slučajevi krivotvorenih isprava:

Otkrivena krivotvorena vozačka dozvola,

Krivotvorio granične štambilje, pa pokušao ući u Republiku Hrvatsku,

U putovnici državljana Bosne i Hercegovine otkrili krivotvorene granične pečate.

Stranica