Otkrivena krivotvorena vozačka dozvola

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/apolicajac i vozilo2.jpg

Potvrđena je sumnja policije te je utvrđeno da je vozačka dozvola Federativne Republike Rusije krivotvorena. Također je utvrđeno da 49-godišnjak ne posjeduje vizu ili dozvolu boravka neke od zemalja članica Europske unije

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na izlazu uz RH, dana 26. studenoga, u 8.5 sati, kontroliran je autobus (bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka), vozač, putnici i prtljaga. Prilikom obavljanja granične kontrole 49-godišnji putnik je policijskim službenicima na uvid dao rusku vozačku dozvolu za koju su policijski službenici izrazili sumnju u originalnost.

Daljnjim radom je potvrđena sumnja policije te je utvrđeno da je vozačka dozvola Federativne Republike Rusije krivotvorena. Također je utvrđeno da 49-godišnjak ne posjeduje vizu ili dozvolu boravka neke od zemalja članica Europske unije.

Policijski službenici protiv 49-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave. Također su sukladno Zakonu o strancima protiv navedenoga donijeli rješenje o protjerivanju sa zaštitnom mjerom zabrane ulaska u Republiku Hrvatsku u trajanju od jedne godine. 

Prethodno otkriveni slučajevi krivotvorenih isprava:

Krivotvorio granične štambilje, pa pokušao ući u Republiku Hrvatsku,

U putovnici državljana Bosne i Hercegovine otkrili krivotvorene granične pečate,

Stranica