Granični policajci otkrili krivotvoren izlazni pečat

Slika /PU_BP/Granica2021/gpSB.1jpg.jpg

Daljnjim radom i provjerama potvrđena je sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da je izlazni pečat (graničnog prijelaza Stara Gradiška od dana 14. rujna 2022. godine) krivotvoren

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, dana 20. travnja, u 10.55 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku kontroliran je autobus (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), vozač, putnici i prtljaga. Jedan od putnika u dobi od 55 (državljanin Bosne i Hercegovine), policijskim službenicima je na uvid dao putnu ispravu, a policajci su izrazili sumnju u vjerodostojnost izlaznog pečata u istoj.

Daljnjim radom i provjerama potvrđena je sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da je izlazni pečat (graničnog prijelaza Stara Gradiška od dana 14. rujna 2022. godine) krivotvoren. Naime, nepoznata osoba je osumnjičenom za nekoliko stotina eura prethodno u putnoj ispravi otisnula izlazni pečat sa kojim se isti poslužio kao s originalnim.

Policijski službenici protiv 55-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave. Također je istome sukladno odredbama Zakona o strancima izdano rješenje o odbijanju ulaska u Republiku Hrvatsku.

Stranica