Četiri osobe lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći na A3

Slika /PU_BP/2023/PN2023/PN-A3.20.3.2023.JPG

Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer, u 16.40 sati, na autocesti A3 (južna strana), u blizini Garčina, dogodila se prometna nesreća u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Očevidom je utvrđeno da je 25-godišnjak upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, započeo prestrojavanje u lijevu prometnu traku, te potom u namjeri vraćanja u desnu izgubio nadzor nad upravljačem, u zanošenju zahvatio travnatu površinu, udarivši u zaštitnu metalnu ogradu, a nakon toga je udario u poluprikolicu teretnog automobila (nacionalnih registracijskih oznaka Sjeverne Makedonije), kojim je, krećući se ispred njega upravljao 44-godišnjak. Nakon odbijanja od poluprikolice, osobni automobil je ponovno udario u metalnu ogradu te je došlo i do prevrtanja istoga po kolniku.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač i troje putnika iz osobnog automobila u dobi od 14,19 i 50, kojima je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, a kojima su ozljede naknadno okvalificirane kao lakše. Vozači su alko-testirani te je alkotest kod obojice negativan.

Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica