Preventivno predavanje u Srednjoj medicinskoj školi o nasilju u mladenačkim vezama i o kampanji „Postani policajac/policajka“

  • Slika /PU_BP/2022/1681987610497.jpg
  • Slika

Osim predavanja o nasilju u vezama, policijska službenica je učenike upoznala i s kampanjom „Postani policajac/policajka“

Foto: Srednja medicinska škola

Jučer 19. travnja policijska službenica Ureda načelnika Policijske uprave brodsko-posavske Irena Held, održala je edukativno predavanje na temu prevencije nasilja u mladenačkim vezama u Srednjoj medicinskoj školi u Slavonskom Brodu.

Prilikom predavanja ona je učenicima na stručan način ukazala na rizične faktore koji pogoduju razvoju problema nasilja u mladenačkim vezama, na definicije nasilja u vezi (od strane mladića i djevojke), zatim koje su najčešće vrste nasilja, te koji znakovi mogu upućivati da je netko u vezi s potencijalom za nasilnu komunikaciju. 

Osim navedenog, policijska službenica je učenike upoznala s kampanjom „Postani policajac/policajka“, kojom priliko ih je informirala o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Navedenom predavanju su nazočili svi učenici koji pohađaju Srednju medicinsku školu.

Učenicima su prikazani filmovi i drugi promotivni materijali te su upoznati da sve objave vezane uz kampanju mogu pratiti na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", kao i na našim društvenim mrežama:

Pogledajte: Natječaj srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, te prethodno objavljenu vijest: Oni su dio nas, tu su uvijk za nas! Postani policajac!
 


Stranica