Građani se odlučili se na dragovoljnu predaju oružja

Slika /PU_BP/Oružje2019/kompilacija.jpg

Građani, predajte oružje bez straha od sankcioniranja

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, su od četiri građanina, koji su se odlučili na dragovoljnu predaju oružja, preuzeli ubojita sredstva.
Policija je od građana iz: Okučana, Starog Topolja, Štivice i Slavonskog Broda preuzela ukupno 10 bombi (7 bombi M75, 2 bombe M52 i 1 improviziranu ručnu bombu), jedan pištolj nepoznate marke i kalibra te 100 komada streljiva raznog kalibra, a koje su pronašli prilikom čišćenja popratnih prostorija stambenih prostora.
Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ pruža građanima vremenski neograničenu mogućnost da policiji dragovoljno predaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo, koje neovlašteno posjeduju, a žele ga se „riješiti“ i tako učiniti svoj dom sigurnijim, bez straha od sankcioniranja.
Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192, nakon čega će policijski službenici doći na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti ubojita sredstva. Više detalja o akciji može se dobiti putem besplatnog poziva na broj telefona 0800 8892.

Foto: ilustracija

Stranica