Brodski policajci posjetili mališane u dječji vrtić

  • Slika /PU_BP/2022/IMG-58ded21b7799f7c37dc38b82000325ed-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djeci je nakon edukacije bilo omogućeno da pogledaju službeno policijsko vozilo, te čuju i vide kako radi policijska sirena i rotacija

Foto: dječji vrtić Lira

Policijski službenici Policijske uprave brodsko – posavske su jučer od 10 do 11 sati posjetili dječji vrtić Lira u Slavonskom Brodu, koje su vrlo radosno sa svojim tetama dočekala djeca starije vrtićke dobi.

Dolaskom u vrtić, oko 60-ak djece je sa oduševljenjem pozdravilo policijske službenike, te sa zanimanjem i aktivnim sudjelovanjem pratili edukaciju na temu prijevoza djece u motornim vozilima, obveze korištenja dječje sjedalice, sudjelovanja u prometu u svojstvu pješaka, vozača bicikla, dječjeg romobila, kao i opasnostima koje prijete u prometu kada ih igra i zaigranost iz sigurnog okruženja dječjeg igrališta ili dvorišta odvede na kolnik (trčanje za loptom na cestu, pretrčavanje preko kolnika između parkiranih i zaustavljenih motornih vozila i slične prometno opasne situacije).

Kroz interaktivnu komunikaciju djeca su pokazala da već raspolažu određenim znanjem o osnovama sigurnog sudjelovanja u prometu, te su sa policajcima razgovarali, postavljajući im zanimljiva pitanja.

Djeci je nakon edukacije bilo omogućeno da pogledaju službeno policijsko vozilo, te čuju i vide kako radi policijska sirena i rotacija.

Djecu je posebno oduševilo uručenje poklona, slikovnica – bojanka „Sigurni u prometu“. Slikovnica je svakako alat za nastavak samostalnog rada i priprema za polazak u prvi razred osnovne škole.  

Stranica