Policija podržala školski edukativni program „Bicikl – ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo“

  • Slika /PU_BP/2022/IMG-f303979f76b157a97df383b363d3fb20-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon kviza, djeca su na školskom igralištu, gdje su učiteljice postavile improvizirani poligon za bicikli, pokazali svoje vještine spretnosti upravljanja biciklom i dječjim romobilom

Foto: Osnovna škola Đuro Pilar

Policijski službenici Policijske uprave brodsko – posavske, su na poziv učiteljice Osnovne škole „Đuro Pilar“, Zvonimire Marijić, u srijedu 11. listopada, od 13 do 15 sati sudjelovali u provođenju školskog edukativnog programa pod nazivom „Bicikl – ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo“ koji je predviđen za učenike 1. i 3. razreda, njih oko 100-ak.

S obzirom da je tema programa bicikl kao prijevozno sredstvo, za potrebe edukacije korišten je službeni bicikl Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, koji je prezentiran djeci te su na njemu pokazani svi važni elementi sigurnosti (kočnice, svjetla, upravljač, kotači i dr.).

Osim edukacije na temu bicikla, izvršena je i edukacija na temu prijevoza djece u motornim vozilima, obveze korištenja dječje sjedalice, sudjelovanja u prometu u svojstvu pješaka, kao i opasnostima koje prijete u prometu i zašto su djeca najranjivija skupina sudionika u cestovnom prometu.

Nakon edukacije, proveden je kviz znanja kojeg su pripremile učiteljice škole, a djeca su za točne odgovore bili nagrađeni prigodnim poklonima – slikovnicama, biciklističkim prslucima i kapama.

Kroz interaktivnu komunikaciju djeca su pokazala da raspolažu zavidim znanjem o osnovama sigurnog sudjelovanja u prometu, kako kroz odgovore tako i postavljanjem zanimljivih pitanja policijskim službenicima.

Nakon kviza, djeca su na školskom igralištu, gdje su učiteljice postavile improvizirani poligon za bicikli, pokazali svoje vještine spretnosti upravljanja biciklom i dječjim romobilom.
 
 

Stranica