Akcija "Manje oružja - manje tragedija"

Slika /PU_BP/Oružje2018/bombe.JPG

Građani dragovoljno predaju ubojita sredstva i tako doprinose većoj sigurnosti

Građani sa područja Policijske uprave brodsko-posavske se odazivaju na česte apele i pozive u vezi dragovoljne predaje oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva. Tako su u vremenu od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine, dragovoljno predali 160 komada raznog vatrenog oružja (automatskog, rasprskavajućeg, dugog i kratkog oružja), od čega je najviše (135) rasprskavajućeg oružja (ručne bombe, mine i ostalo), a nešto manje (25) komada pušaka (automatske, poluautomatske, repetirajuće), pištolja i revolvera, što je za 40 komada manje u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Nadalje, dragovoljno je predano 12182 komada streljiva za dugo (12178) i kratko oružje (4), što je manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 1941 komada, te 5,8 kilograma eksploziva, dok je prošle godine za isto razdoblje predano 37.3 kilograma eksploziva.
Dragovoljno predajući ubojita sredstva, brojni građani su otklonili eventualne opasnosti iz svoje okoline, doprinijeli većoj sigurnosti, a ujedno izbjegli moguće prekršajne ili kaznene sankcije. Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ aktualna je od 2007. godine, a omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja svih vrsta bez vremenskog ograničenja te pritom nema prekršajnih, niti kaznenih sankcija.
 
Važno je da građani odmah pozovu policiju, a ne donose ubojita sredstva sami
 
Važno je podsjetiti da građani ne donose sami ubojita sredstva, već pozovu policiju na broj 192. Nakon poziva na dogovorenu lokaciju će doći stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji će na siguran način preuzeti ubojita sredstva te osigurati anonimnost građana.
Više o akciji i dragovoljnoj predaji oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva, građani mogu saznati putem besplatne telefonske linije 08008892.

Pogledajte informacije: Na njivi pronašao ubojito sredstvoPronašao 16 ručnih bombi i odmah pozvao policiju

Stranica