Policajci kontinuirano nadziru promet

Slika /PU_BP/Promet/promet1.jpg

Najbrojniji prekršaji su ujedno i najčešći uzročnici prometnih nesreća

Prošli tjedan, od 1. do 7. srpnja, na prometnicama, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama u kojima je 8 osoba ozlijeđeno (nije bilo težeg ozljeđivanja osoba), te 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometu zaustavljen recidivista

Jedna takva prometna nesreća s materijalnom štetom bez ozlijeđenih osoba, dogodila se u nedjelju (7. srpnja), u 4.30 sati, prilikom nadzora prometa. Prometni policajci su u Slavonskom Brodu, u Ulici P.Krešimira IV, zaustavili  21-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom s 1.41 promila alkohola u organizmu i pod izrečenom zabranom upravljanja motornim vozilom, a prethodno je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom u Hvarskoj ulici, udaljivši se s mjesta događaja. Naime, zbog ne držanja strane kretanja, sletio je s kolnika i udario u stup javne rasvjete, a oštećenom vlasniku (Grad Slavonski Brod) nije ostavio podatke o sebi i vozilu, niti je pozvao policiju.

Policajci ulovili vozača da juri brzinom od 237 km/h, a drugi kroz naselje brzinom od 147 km/h

U pojačanim policijskim nadzorima u prošlom tjednu, policijski službenici su utvrdili 435 prometna prekršaja, od kojih je najviše (157) prekršaja nepropisnih brzina. Pritom su utvrđene i velike brzine izvan naselja, kao primjerice (1. srpnja, u 13.46 sati), kada je autocestom A3, osobnim automobilom (BG registracijskih oznaka), brzinom od 237 km/h, jurio 54-godišnjak iz Moldavije. Također nisu rijetke niti jurnjave kroz naselja, kao dana 7. srpnja, kada su policajci nadzirući promet u Oriovcu, u 2.15 sati, zaustavili osobni automobil, kojim je brzinom od 147 km/h, upravljao 21-godišnjak.
U 70 slučajeva prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima.

Alkoholizirani vozači s 2.19 i 2.11 promila isključeni iz prometa i zadržani u policiji na otriježnjenju

Pod utjecajem alkohola je uhvaćeno 28 vozača, a rekorder je alkoholizirani 49-godišnjak, koji je odmah isključen iz prometa i zadržan na otriježnjenju u policiji, jer je u Novoj Gradiški, u subotu (6. srpnja), oko ponoći, uhvaćen u Benkovićevoj ulici, s 2.19 promila alkohola u organizmu, dok je u Slavonskom Brodu (2. srpnja, u 5.20 sati), u Slunjskoj ulici, iz prometa isključen 34-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 2.11 promila.
Policajci su također u spomenutim kontinuiranim nadzorima, sankcionirali 19 vozača, koji su na nepropisan način tijekom vožnje koristili mobitel, 16 vozača zbog prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 10 vozača za prekršaje upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Vozači pridržavajte se prometnih propisa i tako doprinesite većoj sigurnosti u prometu!

Policijski službenici nastavljaju s kontinuiranim nadzorima prometa, te skreću pozornost sudionicima u prometu da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebice one, koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje zaštitnih sigurnosnih pojaseva, a to su prekršaji, koji su najčešći uzročnici najtežih prometnih nesreća i stradavanja osoba.
Policijski službenici svojim kontinuiranim nadzorima doprinose većoj sigurnosti u prometu, vozači, doprinesite i vi svojim pozitivnim ponašanjem u prometu!

Pogledajte i druge informacije: Kažnjen zatvorskom i novčanom kaznom: Pokušao pobjeći policiji, no nije uspio

Stranica