Sažetak događaja (prošli tjedan) - PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 25. travnja do 02. svibnja, evidentirano je ukupno 58 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela (39) protiv imovine (krađe, teške krađe, oštećenja tuđe stvari, razbojništvo 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  25. travnja do 02. svibnja,  evidentirano je ukupno 58 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela (39) protiv imovine (krađe, teške krađe, oštećenja tuđe stvari, razbojništvo), osam kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnje), tri kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja (izbjegavanje carinskog nadzora, nesavjesno gospodarsko poslovanje i zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju), tri kaznena djela iz kriminaliteta zlouporabe opojnih droga, dva kaznena djela protiv života i tijela (teška tjelesna ozljeda i tjelesna ozljeda) i protiv javnog reda (nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari i napad na službenu osobu), te jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava (krivotvorenje isprava). Policija je oštećene osobe upoznala sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon za ona kaznena djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona. Protiv osumnjičenika kaznenih djela podnesene su odgovarajuće kaznene prijave, te policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenih djela.   

U oblasti prometa, na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu, dogodilo se ukupno 23 prometne nesreće, od kojih sedam s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama  11 osoba je lakše ozlijeđeno. 

U prošlom tjednu zabilježeno je ukupno 18 intervencija policijskih službenika, od čega 12 zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te šest zbog povreda odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Protiv svih prekršitelja podneseni su odgovarajući optužni prijedlozi. Policijski službenici su zatekli ukupno četiri maloljetnika mlađih od 16 godina iza 23 sata bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Maloljetnici su dovedeni u prostorije policije radi njihove sigurnosti, a roditelji pozvani da dođu po svoju djecu i upozoreni su na kršenje odredbi članka 95 Obiteljskog zakona.

Od ostalih događaja, unazad tjedan dana evidentirana su tri požara i to bez štete, odnosno s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Također je zabilježen jedan slučaj pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstva, koja su policijski službenici protueksplozijske zaštite preuzeli na siguran način.

Na graničnim prijelazima na području policijske uprave, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 324 809 putnika i 121 950 vozila. 



Stranica