Sažetak događaja (prošli tjedan) - PP Nova Gradiška

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u razdoblju od 25. travnja do 02. svibnja, zabilježeno je ukupno pet kaznenih djela od kojih je tri protiv imovine (dva kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe 

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u razdoblju od 25. travnja do 02.  svibnja,  zabilježeno je ukupno pet kaznenih djela od kojih je tri protiv imovine (dva kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe), jedno kazneno djelo protiv života i tijela (teška tjelesna ozljeda) i jedno kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja (zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju). Policija je oštećene osobe upoznala sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon za ona kaznena djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona. Protiv osumnjičenika kaznenih djela podnesene su odgovarajuće kaznene prijave, te policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenih djela.  

U oblasti cestovnog prometa u prošlom tjednu, na području Policijske postaje Nova Gradiška, dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama tri osobe su lakše ozlijeđene.  

Policijski službenici su unazad tjedan dana intervenirali u osam slučajeva i to sedam puta zbog povreda odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan put zbog kršenja odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Protiv svih prekršitelja su podneseni odgovarajući optužni prijedlozi. Policijski službenici su zatekli jednog maloljetnika mlađeg od 16 godina iza 23 sata bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Maloljetnik je iz sigurnosnih razloga doveden u prostorije policije, a roditelji pozvani da dođu po njega, te su također pritom upozoreni na kršenje odredbi članka 95 Obiteljskog zakona.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 110 307 putnika i 37 408 vozila.



Stranica