Stanje u prošlom tjednu na području PP Nova Gradiška

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u razdoblju od 10. do 17. siječnja 2011. godine, zabilježeno je ukupno sedam kaznenih djela od kojih je šest protiv imovine (teška krađa (2), krađa (2), razbojništvo (1) i oštećenje tuđe stvari (1)) i jedno protiv  

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u razdoblju od 10. do 17.  siječnja 2011.  godine,  zabilježeno je ukupno sedam kaznenih djela od kojih je šest protiv imovine (teška krađa (2), krađa (2), razbojništvo (1) i oštećenje tuđe stvari (1)) i jedno protiv života i tijela (tjelesna ozljeda (1)). Policija protiv počinitelja podnosi odgovarajuće kaznene prijave, te nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja.  Oštećene osobe su upoznate sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon u vezi kaznenih djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona.

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na području Policijske postaje Nova Gradiška, dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća od kojih šest s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama pet osoba je lakše ozlijeđeno, dok su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede. 

Evidentirano je ukupno pet prekršaja, od kojih tri prekršaja iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (svađa, vika, davanje alkohola pijanoj osobi, pijančevanje na javnom mjestu), te dva prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U jednom slučaju roditelji maloljetnika su upozoreni na kršenje odredbi Obiteljskog zakona.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je prošli tjedan prešlo ukupno 82 501 putnik i 29 731 vozilo.



Stranica