Stanje u prošlom tjednu na području PU- sažetak

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 10. do 17. siječnja 2011. godine, evidentirano je ukupno 44 kaznena djela, od kojih je 33 protiv imovine (teške krađe (15), krađe (10), oštećenja tuđe stvari (6) i razbojništvo (2)), četiri protiv

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  10.  do 17. siječnja 2011.  godine,  evidentirano je ukupno 44 kaznena djela, od kojih je 33 protiv imovine (teške krađe (15), krađe (10), oštećenja tuđe stvari (6)  i razbojništvo (2)),  četiri protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude (4)), četiri protiv života i tijela (tjelesna ozljeda (3) i teška tjelesna ozljeda (1)), jedno protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja (1)), jedno protiv okoliša (nezakoniti lov (1)), te jedno kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom (zlouporaba opojnih droga (1)). U vezi kaznenih djela za koje se po odredbama Kaznenog zakona kazneni progon pokreće privatnim prijedlogom, policija je upoznala oštećene osobe. Protiv osumnjičenika policija podnosi odgovarajuće kaznene prijave, te nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenih djela. 

U oblasti prometa, na prometnicama sa područja policijske uprave, dogodilo se ukupno 35 prometnih nesreća, od kojih 14 s ozlijeđenim osobama i 21 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama 15 osoba je lakše ozlijeđeno, dok su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede. 

Evidentirano je ukupno 20 prekršaja od kojih je 13 u oblasti Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira (tučnjave, vike i galame, omalovažavanje ili vrijeđanje, davanje alkohola pijanoj osobi, pijančevanje na javnom mjestu), šest prekršaja u oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te jedan prekršaj iz oblasti Zakona o nadzoru državne granice. U jednom slučaju  roditelji maloljetnika su upozoreni na kršenje odredbi Obiteljskog zakona.

Od ostalih događaja, evidentiran je jedan požar na prijevoznom sredstvu s materijalnom štetom. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada policijske uprave, državnu granicu je prošli tjedan prešlo ukupno 201 745 putnika i 75 125 vozila.            



Stranica